Παντού υπάρχει ένα... ΕΥ!

By Stavroula Pagona

“Ο χρόνος. Ο χρόνος μαζί σου, ο χρόνος με την οικογένεια, ο χρόνος να ψάξεις, ο χρόνος με το βιβλίο, ο χρόνος για κάτι λίγο πιο ποιοτικό, λίγο πιο βαθύ σε σχέσεις και ιδέες. Αν βλέπεις θετικά τα πράγματα, θα μπορούσες να ευγνωμονείς για τις συνθήκες ζωής που σε κράτησαν μέσα. Μπορεί να ξανασυμβεί. Ζωή είναι αυτή!”

Ένδον με το χρόνο μου
Λεωνίδας. Καραίσκος –“Ευ” 
Εκδόσεις Key Books

Και να που μας ξανακράτησαν μέσα. Ζωή είναι αυτή. Και να που ο χρόνος πάλι ζητάει τις καλύτερες επιλογές σου, για να μην μπει κάτω από την καρτέλα με την επιγραφή “Χαμένος”. Και να που πάλι καλούμαστε να βρούμε το καλό στην κάθε μας μέρα.

Προσωπικά, όσο απολαμβάνω την εξωστρέφεια και τη συνεχή εξερεύνηση σε απάτητα μέρη και ανθρώπινα βλέμματα, άλλο τόσο η σπιτογατίσια πλευρά μου παρακαλά για συχνές “αποσύρσεις” για ενδοσκόπηση, ανασυγκρότηση και μεγάλες δόσεις cocooning. Οπότε, μέχρι να δώσουμε στην επιστήμη το χρόνο να κάνει το θαύμα της, ο βιβλιοφάγος μέσα μου πανηγυρίζει! Αλήθεια τώρα, λίγα είναι τα πράγματα που μπορούν να ανταγωνιστούν σε απόλαυση την αίσθηση του χρόνου που κυλάει αργά αγκαλιά με ένα καλό βιβλίο. Και ένα τέτοιο βιβλίο έχω την τύχη να μου κρατάει συντροφιά αυτές τις μέρες.

Αν η καραντίνα σου έπεσε βαριά, αν έχεις χαθεί μέσα στις μικρές καθημερινές σου ανασφάλειες, αν παλεύεις να βρεις ισορροπίες και χρειάζεσαι μια μικρή παρότρυνση για να δεις τα πράγματα αλλιώς, και αν θα έπρεπε να διαβάσεις μόνο ένα βιβλίο αυτή την περίοδο, τότε θα σου πρότεινα αυτό και μόνο αυτό!

Όχι δεν είναι άλλο ένα βιβλίο με ανώδυνες συμβουλές θετικής ενέργειας και φαινομενικής παντοδυναμίας. Είναι σαν μια κουβέντα με ένα φίλο σου, που ξέρει να ακούει, και αφού σε ακούσει θα σε βοηθήσει να δεις τα πράγματα λίγο πιο καθαρά, λίγο πιο ψύχραιμα, λίγο πιο «έξυπνα»!

Μικρές ιστορίες βγαλμένες από το κάθε μέρα, μικρές ματιές στα ουσιαστικά μαθήματα ζωής που μπορεί να κρύβει μια λάθος παραγγελία πίτσας ή η αγκαλιά ενός ερωτευμένου ζευγαριού πάνω σε ένα ποδήλατο στην Πέτρου Ράλλη ή ένα παιχνίδι τάβλι με απανωτές εξάρες. Μικρές μπουκίτσες σοφίας, γραμμένες με ενθουσιώδη ματιά και ισορροπημένη πένα.

Ο Λεωνίδας διαθέτει ένα μοναδικό συνδυασμό που δύσκολα τον προσπερνάς:
ως προπονητής (αυτή είναι η βασική του ιδιότητα) μπορεί να σε βάλει στο γήπεδο της σκέψης και να σε κάνει να βγάλεις τον καλύτερό σου εαυτό, και ως αφηγητής μπορεί να ακουμπήσει την πρωταρχική ανάγκη σου για μια πλούσια, απολαυστική ιστορία, και να χτυπήσει φλέβα στα πιο βαθιά σου συναισθήματα.

Πόσα «ευ» προσπερνάμε καθημερινά και δεν τους αποδίδουμε το βλέμμα που τους αξίζει; Πόσο συχνά ένα κλικ λίγο δεξιά ή αριστερά στην οπτική μας, μπορεί να επαναπροσδιορίσει το κάδρο; Ο Λεωνίδας με το βιβλίο αυτό, δεν έρχεται να μας μάθει τίποτα. Έρχεται να μας θυμίσει όμως, όσα βαθιά μέσα μας γνωρίζουμε και συχνά ξεχνάμε.

Διαβάζω το βιβλίο και σκέφτομαι πως η γνωριμία μου με τον Λεωνίδα – εκκρεμεί ακόμη η εκ του σύνεγγυς συνάντηση μαζί με μια μεγάλη αγκαλιά – είναι από τα ωραιότερα πράγματα που μου χάρισε η παρουσία μου στα κοινωνικά δίκτυα. Και ας γκρινιάζω συνέχεια ότι καιγόμαστε οικουμενικώς εκεί μέσα. Να που μέσα στο κάθε τι αρνητικό, έχεις πάντα ένα ΕΥ να τρυγήσεις!

Ελπίζοντας να ξαναβρεθούμε όλοι στους δρόμους με καινούριες προτεραιότητες και καλύτερη κατανόηση των πραγμάτων, ξεφυλλίζω το δικό μου με περισσή ευχαρίστηση!

Λεωνίδα μου, EY-γνώμων! 

*Αν δεν αντέχεις να περιμένεις μέχρι να σου έρθει το βιβλίο, μπορείς να βρεις τα κείμενά του και στη σελίδα του στο Facebook. Λάμπουν από μακριά, σαν διαμάντια μέσα στη λάσπη!
facebook.com/leonkaraiskos

*Αν εθιστείς στις μικρές μπουκίτσες σοφίας και θέλεις και άλλες, σου προτείνω να συνεχίσεις με το λατρεμένο «Όσα πραγματικά χρειάζεται να ξέρω τα έμαθα στο νηπιαγωγείο» του Robert Fulghum.  

Καλές αναγνώσεις!

Spread the word

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *